Kaffe fra
Øst-Timor.

Med én fot i Norge og én fot i Øst-Timor ønsker Konfiansa å redusere avstanden mellom bonde og konsument.

Vårt mål er å bedre levevilkår for bønder i Øst-Timor.

Gjennom en kort, effektiv og rettferdig verdikjede ønsker vi å radikalt øke ‘value capture’ i Øst-Timor. I stedet for at rundt 10% av hva du betaler for kaffen går til produksjonslandet (som er vanlig), ønsker vi å øke denne andelen til nærmere 50%.

Alt overskuddet i Konfiansa går rett tilbake til Øst-Timor. Vårt mål er at ca. 1/3 av hva du betaler for kaffen skal gå tilbake til lokalsamfunnet. Les mer om arbeidet vårt her.

Vårt team

Konfiansa består for øyeblikket av to heltidsansatte i Øst-Timor, og en rekke frivillige i både Norge og Øst-Timor.

Eka costa (30)

Heltidsansatt, Øst-Timor

Eka har vært engasjert i Kria dalan siden oppstarten i 2017. Etter å ha jobbet i partipolitikk og i barne- og idrettsdepartementet, har hun siden høsten 2023 jobbet for Konfiansa

Jamie Gomes (30)

Frivillig, Øst-Timor

Jamie studerer samfunnsøkonomi, og har vært aktiv i Kria dalan siden 2019. Han har ledet flere prosjekter i Kria dalan-sammenheng.

Håkon Noren (29)

Frivillig, Norge

Håkon er en av grunnleggerne av Kria dalan, og har vært engasjert i organisasjonen siden 2017. Han jobber nå med en doktorgrad i anvendt matematikk og er svært glad i god kaffe.


Talal Mohammad (31)

Frivillig, Norge

Talal har to mastergrader, en i biologi og en i global helse, og jobber nå som forskningsassistent i global helse ulikheter ved NTNU. Han har vært aktiv i Kria dalan siden 2020.

Bjørge Bondevik (28)

Frivillig, Norge

Bjørge tar en doktorgrad i internasjonal økonomi ved NMBU, hvor han skriver om kaffeindustri og dens påvirkning på småskala bønder i Øst-Timor.

Agostinha de Deus Lemos (23)

Deltidsansatt, Øst-Timor

Ella studerer kjemi og har vært en del av Kria dalan siden 2021.


Moises Monteiro de Deus (27)

Frivillig, Øst-Timor

Moises studerer utviklingsstudier, og har vært aktiv i Kria dalan i flere perioder. Han kommer fra Atsabe, landsbyen hvor kaffen vi foreløpig selger kommer fra.

Noviana Faria Simões (25)

Frivillig, Øst-Timor

Noviana studerer utviklingsstudier, og har vært aktiv i Kria dalan siden 2018. Hun har i tillegg vært involvert i prosjekter ledet av Unicef og WorldFish.

Brage hall (25)

Frivillig, Norge

Brage er vår sjefsbrenner, og jobber i samråd med Jacobsen & Svart for å utvikle de optimale brenneprofilene tilpasset våre timoresiske kaffer. Lurer du på noe om kaffe? Spør Brage på brage.hall@kriadalan.org!

Abril

Heltidsansatt, Øst-Timor

Abril kommer fra og bor i Maubisse. Han er sekretær i kooperativet CCALMA, og har jobbet fulltid med Konfiansa siden mars. Han følger opp bøndene tett, og skal sørge for at produksjonen holder et bra kvalitetsnivå.

Kontaktinfo

Konfiansa er et prosjekt under organisasjonen Kria dalan, basert i Trondheim.

Kria dalan

Org.nr: 919659998

Adresse: c/o Håkon Noren, Haldens gate 12.
7014 Trondheim

Kontakt: post@konfiansa.no.

Frivillige og deltidsansatte i Konfiansa i Øst-Timor