Bedriftskaffe 2024

Rettferdig kaffe i din kafé?

Konfiansa er et ideelt prosjekt drevet av norske og øst-timoresiske studenter. Vårt mål er at mest mulig av hva du betaler for skal gå tilbake til bonden – den mest marginaliserte aktøren i verdikjeden. Kaffen vi i dag selger i Norge er produsert av non-profit aktøren Raw Material. Vi brenner kaffen i Trondheim i samarbeid med Jacobsen & Svart.

NavnTypeSalgspris (1 kg)Legg til i handlekurvBrennings-profilSmaksprofil
Laclo 2022Bærtørket350 krBønner / FilterLyst brentBakt pære, krem og kake
Raimutin 2022 espresso (utsolgt)Vasket300 kr (tilbud! brent før jul)Bønner / FilterEspresso-brentJordbær, gomme, hasselnøtt.
Parami 2021Vasket250 krBønner / FilterMedium brent eller espresso-brentBringebær, honning, plomme
Koileki 2022Bærtørket350 krBønner / FilterLyst brentBakt eple, rosiner, brunt sukker

Koileki og Laclo

Denne kaffen er bærtørket. Det vil si at etter at bæret er plukket fra treet, legges den til tørk med fruktkjøttet på. Det gjør at kaffen får et preg av bærsmak.

Parami og Raimutin

Denne kaffen er vasket. Det vil si at fruktkjøttet er fjernet først mekanisk, så gjennom en fermenteringsprosess og deretter tørket. Parami kan fås som espresso.

Lauana (utsolgt)

Denne kaffen er honning-prosessert. Det betyr at bønna er tørket med et lite lag av fruktkjøtt, noe som gir den naturlig søthet.

Konfiansa

Vis kundene dine hvor kaffen kommer fra

Det viktigste vi gjør er å redusere avstanden mellom kunde og bonde. På den måten sørger vi for at bonden får økte inntekter, og vi kan legge til rette for at produksjonen skjer på bondens premisser.

Dette ønsker vi å synliggjøre for de som drikker kaffe fra Konfiansa. Derfor har vi laget ulike grafiske element som kan benyttes i kaférommet.

Er du interessert i å ha noe av dette i din kafé? Ta kontakt, og så sender vi over materialet. Vi har også en del bilder allerede utskrevet som vi kan stille ut i kaféen.

Visste du at Øst-Timor er verdens største område med utelukkende økologisk produsert kaffe?

Gjødsel har aldri blitt introdusert i
produksjonen – og det vil den trolig heller aldri bli. I tillegg til katolisisme, er de fleste timoresiske bonder animister, og verdsetter derfor det naturlige svært høyt. Dette gjør kaffen fra Øst-Timor svært klimavennlig. Samtidig er nesten ingen bønder i Øst-Timor sertifiserte økologisk produsenter. Hvorfor? Sertifiseringen er for dyr.

“Industrien er ikke rettferdig. Selskap kjøper kaffen for en veldig lav pris. Vi føler ikke at vi eier kaffetrærne. Vi investerer tid, og tar vare på trærne, men de kommer og gir oss den samme lave prisen hver gang. Det er overhodet ikke rettferdig.” – bonde, Porema, Ermera.