Kaffe fra Parami.

Seks timer langs humpete veier. Opp og ned over 4000 høydemeter.

Og med kaffetrær hvorhen du ser.

Her oppe ligger Parami. En liten landsby ved foten av Øst-Timors høyeste fjell, Ramelau.

Her kommer Moises fra. Han har i mange år vært frivillig og deltidsansatt i Konfiansa.

Hele hans familie er kaffebønder. Moises lever og ånder for kaffe. Nå vil han at vi skal starte et prosjekt i Parami.

Moises og hans utvidede familie har nå etablert et lite familiekooperativ. De høster kaffen og prosesserer den selv, før den så blir kjørt den lange veien ned til Dili, hovedstaden i Øst-Timor.

Kaffen fra Parami er kjent for å være av høy kvalitet. Som all annen kaffe i Øst-Timor vokser den vilt, uten bruk av kunstgjødsel eller sprøytemidler.

I 2024 produsere det lille kooperativet litt over 1000 kg. I 2025 er målet å øke produksjonen.

For å sikre god kvalitet vil Konfiansa hjelpe kooperativet med utstyr for prosessering.

Her sjekker Moises nivå på fuktighet i kaffen. Optimalt skal dette ligge rundt 10%. Da er bønnene stabile i lang tid.

Gjennom rettferdig handel er vårt mål å bedre levevilkår blant fattige bønder. Stabil, høy pris er viktig, men på sikt vil vi også gjennomføre sosiale prosjekter og jobbe tett med lokalbefolkningen.

På sikt vil alt vårt overskudd gå tilbake til lokalsamfunnet hvor kaffen er produsert.

Enkeltposer.

Vasket spesialkaffe fra Parami.

Smak av melkesjokolade, valnøtt og lime.

Abonnement.

Kommer snart.

Vil du bli fast abonnent? Les mer om produktet her.